24 | Communiqué de presse

Press release displayed 1383 times

pratique

Draagbare en snelle 12V-luchtcompressor: nieuw RING-assortiment en een bewustmakings-campagne

Published on 27/06/2019 à 16:40

In Frankrijk controleert bijna 90% van de automobilisten niet regelmatig de spanning van hun banden. Dat is de conclusie die kan worden getrokken uit een onderzoek van de fabrikant Ring Automotive. Met een bewustmakingscampagne belicht Ring Automotive het nieuwe assortiment compressoren dat een antwoord is op de belangrijkste probleemgebieden met betrekking tot bandenspanning: veiligheid, zuinigheid, milieu, gebruiksgemak, beschikbaarheid.

Veiligheid: 153.000 ongevallen per jaar in Europa veroorzaakt door een te lage bandenspanning

Volgens de officiële cijfers is er in Europa sprake van ongeveer 153.000 ongevallen per jaar waarbij een te lage bandenspanning een rol heeft gespeeld. In de zomer is dit de belangrijkste factor bij bijna 15% van de dodelijke ongevallen, voornamelijk vanwege secundaire factoren zoals overbelasting en hitte. Een 0,5 bar te lage spanning per band kan al een verwoestende oververhitting veroorzaken, wat gewoonlijk tot een klapband leidt.


90% van de bestuurders controleren hun banden pas op het moment dat deze al een gevaar vormen

Hoewel de noodzaak van het regelmatig controleren van de bandenspanning voor de hand lijkt te liggen, controleert een alarmerend aantal automobilisten hun banden pas als deze al een gevaar vormen. Als ze controles zouden uitvoeren, zou dit te voorkomen veiligheidsprobleem niet bestaan.


Belangrijke gevolgen voor de portemonnee en het milieu

Een band met een te lage spanning veroorzaakt brandstofverspilling. Hij neemt de energie van elke omwenteling van het wiel in zich op in plaats van deze over te brengen op de weg. Door een 20% te lage bandenspanning neemt het brandstofverbruik met 5% toe en de bandenslijtage met meer dan 15%. Dit heeft tot gevolg dat er voor bijna 80 euro per jaar aan extra brandstof wordt verbruikt. Om nog maar te zwijgen over het feit dat u vaker nieuwe banden moet aanschaffen omdat ze sneller slijten...


 

ring compressorDe meeste bestuurders negeren de milieuvoordelen

78% van de ondervraagden realiseert zich niet dat men met een juiste bandenspanning bijdraagt aan de bescherming van het milieu.

Banden met een juiste bandenspanning hebben een positieve invloed op het milieu, omdat ze zorgen voor een lagere uitstoot van kooldioxide (CO2) in de atmosfeer dankzij een beter rendement van de brandstof. Een lagere CO2-uitstoot zorgt voor minder broeikasgassen.


Controle vóór de APK

De banden zijn de enige onderdelen van de auto die direct contact maken met de weg. Om die reden spelen ze een bepalende rol voor wat betreft veiligheid en daarom zijn ze logischerwijs het eerste aandachtspunt bij de APK. Om elke onaangename verrassing tijdens deze keuring te voorkomen, kan men zich erop voorbereiden door zelf bepaalde aspecten van de banden te controleren, waardoor de kans op afkeur kleiner wordt.


80% van de bestuurders geeft aan ergens naartoe te rijden om de bandenspanning te controleren

De compressoren van RING zijn zeer compact waardoor ze eenvoudig in de bagageruimte van de auto kunnen worden opgeborgen. Het is niet meer nodig om naar de dichtstbijzijnde locatie met een luchtpomp of bijvoorbeeld naar een tankstation te rijden. Dit is nog meer van belang vanwege het feit dat de bandenspanning bij koude banden moet worden gecontroleerd en aangepast.


 

gamme ring

•    Bijzonder praktisch om de bandenspanning te controleren en deze binnen enkele seconden iets te verhogen.
•    Groot display voor het aflezen en selecteren van de gewenste bandenspanning
•    Programmeerbaar en geheugenfunctie Maakt automatisch oppompen van de banden mogelijk en stopt zodra de gewenste spanning is bereikt
•    Start-/stopknop: eenvoudig in het gebruik.
•    Aansluiting op de 12V-aansteker en in het geval van de RETC6000 op te laden via een 220V-aansluiting
•    Ledverlichting

 

Audrey Masseillou, international project marketing manager: "Op basis van dit onderzoek hebben we besloten een preventie- en bewustmakingscampagne te starten met betrekking tot dit onderwerp. Omdat het onderhoud van banden essentieel is voor automobilisten, hebben we een oplossing ontwikkeld die net zo eenvoudig als snel is."


Een speciale site voor de bewustmaking

De aan dit doel gewijde site biedt automobilisten alle nuttige informatie over de controles die vóór elke lange rit moeten worden uitgevoerd en geeft antwoord op essentiële vragen, zoals:

•    Hoe moet een band worden gecontroleerd?
•    Wanneer moet de bandenspanning worden gecontroleerd?
•    Wat zijn de gevolgen van een te lage bandenspanning?

 

Met affiches en talrijke communicatiemiddelen bij de verkooppunten kunnen automobilisten geïnformeerd worden over de risico's van een onjuiste bandenspanning en gestimuleerd worden de spanning vaker te controleren.

RING biedt met verschillende, in diverse maten en uitvoeringen verkrijgbare systemen voor iedereen een geschikte oplossing.

Betalen is dan niet meer nodig voor deze service die steeds minder vaak gratis is bij tankstations.

 

 

Het complete RTC-assortiment:

Ond.nr.  Kenmerk Productinformatie
RTC200 Analoge compressor www.ringautomotive.com/fr/product/RTC200
RTC400 Digitale compressor www.ringautomotive.com/fr/product/RTC400
RTC600 Programmeerbare digitale compressor www.ringautomotive.com/fr/product/RTC600
RTC1000 Programmeerbare digitale compressor met groot digitaal display www.ringautomotive.com/fr/product/RTC1000
RTC5000 Programmeerbare digitale luchtcompressor met luchtuitlaatfunctie www.ringautomotive.com/fr/product/RTC5000
RETC6000 Draadloze, oplaadbare, multifunctionele 220V-luchtcompressor met luchtuitlaatfunctie www.ringautomotive.com/fr/product/RTC6000


Bekijk het uitgebreide assortiment (PDF)
Bekijk het uitgebreide assortiment (website)

Verkoopprijs: Vanaf € 24,90

 

 Over Ring Automotive

Met bijna 40 jaar ervaring op het gebied van verlichting, materialen en accessoires voor voertuigen is Ring een van de belangrijkste leveranciers voor de automotive aftermarket. Sinds 1974 heeft het bedrijf voortdurend geïnnoveerd om voertuigverlichting te verbeteren. Later breidde het uit naar de levering van een breder scala aan voertuigelektronica en werkplaatsapparatuur. Het productassortiment van Ring bestaat hoofdzakelijk uit ledzaklampen, oplossingen voor het onderhoud van accu's, draagbare compressoren voor banden, ingebouwde camera's en diverse andere accessoires voor de professional of voor de automobilist.

Meer informatie:
www.ringautomotive.com 

Communiqué publié par MASSEILLOU Audrey
Published on 27/06/2019 à 16:40 sur 24presse.com
MASSEILLOU Audrey
RING Automotive

www.ringautomotive.com
Contacter

Press release copyrights free 24presse.com

Send email to
MASSEILLOU Audrey

Company : RING Automotive

Press contact

MASSEILLOU Audrey
RING Automotive

Website
www.ringautomotive.com

Diffuser
un communiqué
de presse
Lancer une diffusion

Derniers communiqués de presse de la catégorie "pratique"