24 | Communiqué de presse

Press release displayed 1269 times

shopping

Col&MacArthur stelt voor: 'Da Vinci 500', een 'spiegel' horloge ter ere van Leonardo Da Vinci

Published on 21/05/2019 à 11:57

De horlogemaker Col&MacArthur heeft een 'omgekeerd' uurwerk ontworpen om Leonardo Da Vinci te gedenken, die 500 jaar geleden overleed. De wijzers van de 'Da Vinci 500' draaien bijvoorbeeld in omgekeerde richting, van rechts naar links, een verwijzing naar het spiegelschrift dat het Italiaanse genie heeft uitgevonden.

Een collectie van 500 genummerde horloges

Op 2 mei 2019 was het precies 500 jaar geleden dat Leonardo Da Vinci in Amboise overleed. Ter gelegenheid hiervan organiseerde het horlogemerk Col&MacArthur de lancering van zijn internationale campagne in Luik, in het kader van de beroemde reizende tentoonstelling 'Da Vinci' die binnenkort in Barcelona, Moskou, Japan en vele andere landen te zien zal zijn.

Een intrigerend herdenkingshorloge met sterke symbolen die kenmerkend zijn voor de kennis van dit iconische genie: een horloge dat in omgekeerde richting draait, de tekeningen van vogels uit zijn codex over de vlucht van vogels, verwijzingen naar de gulden snede via abstracte conceptualisering, de rij van Fibonacci en de Vitruviaanse man.

 


Een ‘Leonardo Da Vinci’ horloge

Col&MacArthur koos voor een horloge met sterke symbolen die kenmerkend zijn voor de man die de 'Tweede Renaissance’ inluidde.

Leonardo Da Vinci was linkshandig en om te voorkomen dat hij de inkt zou uitvegen, schreef hij van rechts naar links. De wijzers van het horloge draaien in omgekeerde richting om daarnaar te verwijzen.

Op de achtergrond zien we het hoofd Da Vinci, de spiraal ernaast is geïnspireerd op de beroemde gulden snede. De nummers op de wijzerplaat geven de rij van Fibonacci weer die direct verbonden is met de gulden snede die we terugvinden in Da Vinci's werk, met onder meer de tekening van de Vitruviaanse man.

Op 6 uur zien we de symbolen van de Vitruviaanse man,  in perspectief weergegeven met een vluchtpunt in het midden van de wijzerplaat. Dit perspectief verwijst naar de voortrekkersrol die Leonardo Da Vinci’s speelde met zijn muurschildering het Laatste Avondmaal, die in 1498 werd voltooid.

De minutenwijzer heeft de vorm van een speer, een verwijzing naar zijn kwaliteiten als ontwerper van wapens, de waterdruppel op het uiteinde van de uurwijzer symboliseert zijn passie voor vloeistofmechanica.

Terwijl andere meesters uit die tijd beroemd werden door de nieuwe architectuur, onderscheidde Leonardo Da Vinci zich door te trachten het luchtruim te veroveren, een revolutionair idee voor die tijd. Hij bestudeerde jarenlang vogels en hun vliegtechnieken en verzamelde zijn waarnemingen in de 'Codex over de vlucht van vogels” uit 1505. De vogels die op 6 uur zijn afgebeeld, zijn afkomstig uit deze codex. In het midden van de Vitruviaanse man zien we de luchtschroef, de voorloper van de helikopter.

Rond de kast van het horloge zijn de verschillende beroepen die Leonardo Da Vinci heeft uitgeoefend vermeld, in het Italiaans en in spiegelschrift.

Om bij de symboliek te blijven, wordt horloge nr. 1 aan de stad Firenze geschonken, de geboortestad van Leonardo. Het 500e horloge wordt aan het Kasteel van Clos Lucé in Amboise geschonken, de plaats waar Da Vinci is overleden.

Dit unieke uurwerk is verkrijgbaar voor 449 euro. Voor 46 euro kan een gepersonaliseerde gravure op de achterkant van het horloge worden aangebracht.


 Over Col&MacArthur

Col&MacArthur werd in 2013 opgericht door Sébastien Colen, een ingenieur robotica en elektromechanica, en Iain Wood, voormalig lid van de koninklijke garde van Buckingham Palace. Het horlogemerk ontwerpt al meer dan 5 jaar gepersonaliseerde horloges onder een licentie van het Britse ministerie van Defensie voor de koninklijke garde van Buckingham Palace. Het bedrijf heeft sindsdien zijn identiteit versterkt door herdenkingshorloges te ontwerpen die unieke verhalen onthullen.

Het uiteindelijke doel van oprichter en CEO Sébastien Colen is om de herinnering aan onze voorvaderen te bewaren: “Het is belangrijk om deze grote mannen, die zich hebben onderscheiden voor nobele doelen, te eren. Het is belangrijk om te onthouden waar we vandaan komen en de belangrijke momenten in de geschiedenis van de mensheid, die de huidige samenleving hebben gevormd, niet te vergeten.”

De waarden van Col&MacArthur zijn gebaseerd op trots en erfgoed. Het insigne en de gepersonaliseerde gravure staan borg voor een passie over de generaties heen en het hert, het embleem van het merk, verwijst in de Keltische mythologie naar de oneindige cyclus van heropstanding.

Om de horloges betaalbaar te houden, verdeelt Col&MacArthur ze niet via de traditionele tussenpersonen. “Als we ze via juweliers zouden verkopen, zouden we de prijzen aanzienlijk moeten verhogen. Gezien de research die onze verzamelobjecten vereisen, zou het moeilijk zijn om ze voor zulke aantrekkelijke prijzen aan te bieden. We willen dat onze verzamelobjecten betaalbaar blijven voor iedereen”, zegt Sébastien Colen.

 

 

 

 

 

 

Communiqué publié par Colen Sébastien
Published on 21/05/2019 à 11:57 sur 24presse.com
Colen Sébastien
Col&MacArthur

colandmacarthur.com
Contacter

Press release copyrights free 24presse.com

Send email to
Colen Sébastien

Company : Col&MacArthur

Press contact

Colen Sébastien
Col&MacArthur

Website
colandmacarthur.com

Diffuser
un communiqué
de presse
Lancer une diffusion

Derniers communiqués de presse de la catégorie "shopping"